Verkkotunnukset

 

Verkkotunnus, eli domain-nimi, on yksilöllinen ja erottuva osoitteesi Internetissä. Verkkotunnuksen tilaaminen on helppoa ja tilauksen voi tehdä niin yritys kuin yksityishenkilökin. Verkkotunnukseen on mahdollista liittää mm. kotisivutila ja sähköpostiosoite. Alla olevasta linkistä voit tarkistaa haluamasi verkkotunnuksen saatavuuden, sekä tilata verkkotunnuksen täysin käyttöönottovalmiina esim. WordPress-julkaisujärjestelmä esiasennettuna palvelimelle.

Tarkista tästä onko haluamasi verkkotunnus vapaa.

Rekisteröimme ja ylläpidämme useimpia yleisimpiä verkkotunnuspäätteitä, kuten .fi, .com, .net, .org, .info, .eu ja .biz. Myös muiden verkkotunnuspäätteiden tilaaminen on mahdollista ottamalla yhteyttä myyntiimme.

Palvelu sisältää valitsemasi verkkotunnuksen (domain-nimen) rekisteröinnin, vuosittaisen uusinnan, nimipalvelut ja ylläpidon. Tilattava verkkotunnus on muotoa verkkotunnus.fi. Jos haluat yrityksellesi kotisivut ja sähköpostin osoitteeseen www.yritys.fi, tarvitset verkkotunnuksen yritys.fi. 

Rekisteröimme kaikki verkkotunnukset aina asiakkaan nimiin. Tarjoamamme palvelut eivät sido sinua käyttämään meidän palveluitamme. Sen sijaan tarjoamme käyttöösi parhaat mahdolliset työkalut ja asiantuntevan tietotaidon jotta projektisi onnistuisi mahdollisimman hyvin.

Halutessasi tilata kotisivutilan, voit tilata sen verkkotunnuksen tilauksen yhteydessä. Tilausjärjestelmä kysyy automaattisesti haluatko liittää verkkotunnukseen kotisivutilan ja MySQL-tietokannan (esim. WordPress-julkaisujärjestelmää varten). Valitessasi kotisivutilan, liitetään kotisivutilaan automaattisesti www-etuliitteellä ja ilman sitä.

Sähköpostilaatikot on mahdollista tilata palvelunhallintasivustomme kautta verkkotunnuksen tilauksen jälkeen.

 

Kuka voi hakea fi-verkkotunnusta?

Uusi verkkotunnuksia koskeva lainsäädäntö on astunut voimaan. Alkaen 5.9.2016 fi-verkkotunnuksia voi hakea kuka vain. IT Ihme toimii verkkotunnuksille Viestintäviraston valtuuttamana välittäjänä.

Millainen fi-verkkotunnus voi olla?

  • Pituus voi olla 2-63 merkkiä.
  • Sallittuja merkkejä ovat kirjaimet a–ö, numerot 0–9 ja väliviiva (-) sekä Suomessa puhuttavan saamen kielen merkit.
  • Väliviiva ei saa olla verkkotunnuksen ensimmäinen, eikä viimeinen merkki.
  • Kolmas ja neljäs merkki eivät saa molemmat olla väliviivoja.
  • Verkkotunnus ei saa perustua toisen suojattuun nimeen tai tavaramerkkiin. 

Verkkotunnuksen hakeminen

Hankimme verkkotunnuksen puolestasi kun tilaat sen ylläpidon meiltä. Verkkotunnuksen hankkiminen kauttamme maksaa yhteensä 3,05€ / kk, joka sisältää 15€ vuosittaista rekisteröinti/uusimismaksua. Vuotuinen rekisteröintimaksu laskutetaan yhdellä kertaa tilauksen yhteydessä. Laskutamme verkkotunnuksen ylläpidosta 1,80€ / kk. Ylläpito sisältää mm. verkkotunnukselle välttämättömät nimipalvelimet. Eli kokonaishinta verkkotunnukselle on 15€ / vuosi + 1,80€ / kk.

Jos haluat siirtää jo olemassa olevan, hallinnoimasi verkkotunnuksen, palveluumme, tarvitset valtuutusavaimen. Jokaisella Fi-verkkotunnuksella on oma valtuutusavain, siis numero, joka lähetetään verkkotunnuksen haltijalle verkkotunnuspäätöksen mukana. Voit valtuuttaa meidät tekemään muutoksia verkkotunnukseesi luovuttamalla valtuutusavaimen käyttöömme. Uuden valtuutusavaimen Fi-verkkotunnukselle saat Viestintäviraston asiakaspalvelusta.

Verkkotunnuksen uusiminen

Verkkotunnukset ovat voimassa vuoden kerrallaan. Uusimme verkkotunnuksen voimassaolon automaattisesti puolestasi.

 

 

Verkkotunnus
3,05€
kk
.fi / .com / .net / .org
Lisäpalvelut
kysy

 Kaikki hintamme sis. alv 24%.