Sähköpostipalvelua on mahdollista käyttää selainpohjaisesti (webmail) ja/tai omalle tietokoneelle asennettavalla sähköpostisovelluksella (kuten ilmainen Mozilla Thunderbird). Sähköposti on myös mahdollista määrittää kaikkiin yleisimpiin älypuhelimiin.

Selainpohjaista sähköpostia pääset käyttämään osoitteessa: https://posti.ihme.org. Tarjoamme kaksi eri selainkäyttöliittymää sähköpostin käyttöön: RoundCube ja SquirrelMail. Näistä suosittelemme RoundCube-käyttöliittymän käyttämistä, mutta asiakas voi valita vapaasti omien mieltymyksien pohjalta kumpaa käyttöliittymää käyttää. Selainpohjaiseen sähköpostiin kirjaudutaan syöttämällä sähköpostilaatikon osoite, kuten ja salasana.

Tietokoneelle tai matkapuhelimeen sähköpostin määrittämistä varten tulee ensin avata järjestelmän oman sähköpostisovelluksen asetukset tai asentaa erillinen sähköpostiohjelmisto, kuten tietokoneille ilmaiseksi saatavissa oleva Mozilla Thunderbird. Sovelluksen asetuksista määritetään uusi sähköposti tili seuraavin asetuksin:

Saapuva sähköposti

Tyyppi: IMAP tai IMAP4
Palvelimen osoite: posti.ihme.org
Portti: Oletus (143 tai 443)
Suojaus: SSL/TLS tai StartTLS
Käyttäjätunnus: Sähköpostilaatikon osoite
Salasana: Sähköpostilaatikon salasana

Lähtevä sähköposti

Tyyppi: SMTP
Palvelimen osoite: posti.ihme.org
Portti: 2500 (huom! vaihdettava oletusportti 25 -> 2500)
Suojaus: SSL/TLS tai StartTLS
Käyttäjätunnus: Sähköpostilaatikon osoite
Salasana: Sähköpostilaatikon salasana

Joissakin sähköpostiohjelmistoissa (kuten Lumia-puhelimet) ei oletusporttia pysty välttämättä suoraan muuttamaan. Tällöin yleensä riittää kun palvelimen osoitteen kirjoittaa muodossa: posti.ihme.org:2500